SOITTOTUNNIT JA RYHMÄT


MUSIIKKIA JA SADUN TAIKAA

 

Musiikkikoulu Popkornerissa sekä lapset että aikuiset pääsevät osallistumaan mukavaan musiikkitoimintaan. Musiikkileikkitunnit on suunnattu ikäryhmittäin alle kouluikäisille lapsille, kannel-nukketeatteriryhmät eskarilaisille ja ekaluokkalaisille.

Soittotunteja on pianolle ja viululle, joko  30 min tai 45 min kerran viikossa.

Koululaisille on taideilmaisutunteja, nuorille ja aikuisille mahdollisuus opetella soittamaan kitaraa alkeiskitarakurssilla. (ks.alla)

Vauvaryhmät, 1-2v, 2-3v ja  ja 2-4-v tunnit ovat kerran viikossa 30min kerrallaan. Tunti rakentuu aina teeman ympärille, kyseessä voi olla esim. vuodenaikoihin tai vaikkapa satuun liittyvä teema. Lauletaan, soitetaan keho- ja rytmisoittimilla, körötellään ja keinutellaan, tehdään sylileikkejä, liikutaan musiikin mukaan ja opetellaan pieniä piiritansseja yhdessä. Tutustutaan muihin lapsiin ja aikuisiin ja opitaan olemaan ryhmässä tutun ja turvallisen aikuisen kanssa.

 

5-7 vuotiaiden kanssa tavataan kerran viikossa 45 min.kannel-nukketeatteritunnilla, joka rakentuu sadunomaisen teeman ympärille. Kansansadut, tarinat, vuodenajat, pienimuotoinen nukketeatteri, lorut ja laulut sekä musiikkiliikunta ovat osa ryhmän tunteja.

Tunneilla lauletaan, soitetaan 5-kielistä kannelta, leikitään laululeikkejä, eläydytään, liikutaan ja tanssitaan. Lapsella on koko lukuvuoden ajan omana soittimena 5-kielinen kannel, jolla harjoitellaan säestämään ja näppäilemään pieniä lauluja. Se on erinomainen soitin lapsen ensimmäiseksi omaksi soittimeksi, ja tutut laulut opitaan korvakuulolta ja sointumerkeistä mukavien kavereiden kanssa. Käytämme tunneilla kannelkirjaa. Joillain tunneilla  voidaan tehdä aiheeseen liittyvä piirustus, askartelu- tai väritystehtävä tai vaikkapa oma soitin tai nukketeatterihahmo.

Lukukauteen mahtuu 15 opetuskertaa, lomista ilmoitetaan erikseen ja myös tiedotteet-sivulla. Viimeisellä kerralla on joulu/kevätjuhlat, joihin myös muu kotiväki on tervetullutta.

 

MUSIIKIN ILOA, OPPIA JA OIVALLUSTA

 

Eskarilaiset ja koululaiset kuten myös nuoret ja aikuiset voivat ilmoittautua piano- tai viulutunneille. Tunteja on kerran viikossa vaihtoehtoisesti 30min tai 45min kerrallaan. Ei ole väliä oletko aloittelija tai jo vähän soittanut, tuntien sisältö suunnitellaan ja toteutetaan yksilöllisesti jokaisen oppilaan kykyjen ja edellytysten mukaan. Kun taidot karttuvat, voidaan ohjelmistoon ottaa mukaan eri musiikkityylejä edustavia kappaleita klassisesta poppiin. Pianotunneilla opetellaan myös vapaata säestystä.

 

Nukketeatteri/taideilmaisutunnit

Koululaisten nukketeatteriryhmä 7-10v torstaisin klo 14.30-15.30 (tauolla kevät 2019)
Kurssilla tutustumme erilaisiin tapoihin tehdä nukketeatteria. Askartelemme ja ompelemme erityylisiä nukkeja ja lavasteita, teemme itse pieniä näytelmiä sekä sekä ilmaisutaidollisia harjoituksia ja leikkejä.  Kurssin hinta on 180€ 15krt 60min ja 225,- 90min sis materiaalit (sis. ALV 24%)Kevätkaudella 2018 kurssi on tauolla.

 

Kitarakurssi

Kitarakurssi on suunattu nuorille (n.16v-) ja  aikuisille, jotka haluaisivat oppia soittamaan kitaraa. Opetellaan säestämään sointumerkeistä, soitetaan yhdessä erityylisiä musiikkikappaleita ja näppäillään helppoja melodioita. Soitetaan koti- ja ulkomaisia pop/rock-kappaleita ja harjoitellaan helppoja riffejä. Opetellaan blues-skaaloja ja käydään läpi, miten kappaleet muodostuvat eri soinnuista. Soittotaitoa ei tarvitse olla ennestään tai voit jo tuntea muutaman soinnun, hyvällä boogiella mennään! Kurssi on keskiviikkoiltaisin ja hinta 190€ 15krt 60min  (sis ALV 24%)

Koululaisten musisointikurssi

(tauolla kevät 2019)

 

Koululaisten musisointiurssi on jaettu kahteen ikäryhmään.

Ryhmä 1  n.9-11 vuotiaille on torstaisin klo 15-16

Ryhmä 2  n.12-14 vuotiaille on keskiviikkoiltaisin klo 18-19.

Kurssin tavoitteena on tutustuttaa lapset eri musiikkityyleihin kuuntelemisen ja tekemisen kautta sekä kehittää tervettä äänenkäyttöä sekä musiikin omaksumisen valmiuksia. Harjoitamme myös kuuntelu- vuorovaikutus- ja ilmaisutaitoja. Käytössämme on bändisoittimia sekä mm. piano, koskettimet, rummut, kitaroita ja basso.

Tunneilla soitamme ja laulamme erityylistä musiikkia laidasta laitaan. Oma soitin ei ole pakollinen, mutta mikäli sellainen löytyy voimme sitä mainiosti kurssilla hyödyntää. Monesti yhdessä soittaminen myös motivoi oman soittimen harjoittelua, on kiva päästä soittamaan ja tekemään asioita yhdessä kavereiden kanssa. Ideana on myös päästä kokeilemaan eri soittimia. Sovitamme kappaleita ja harjoittelemme esityksen kotiväelle kuultavaksi syyskauden lopulla. Kurssille mahtuu noin 8 musikanttia.